Masaža trudnica

  • 0 comments

MASAŽA TRUDNICA

Holističke masaže su trudnicama od velikog značaja, jer zbog težine stomaka, često imaju velike probleme zbog bolova u leđima.

Masaža tokom trudnoće jedan je od najboljih načina prenatalne nege. Nakon prvog ekspertog ultrazvuka, potvrde lekara da je sve uredu i konsultacije sa njim, možete da krenete na masažu. Preporuka je dolazak jednom nedeljno sve do samog porođaja.

Masažom se podstiče cirkulacija krvi i limfe, time se smanjuje oticanje i zadržavanje vode u telu (posebno u letnjem periodu) i sprečava pojava grčeva. Takođe, redovnim dolaskom možete u velikoj meri smanjiti ili čak potpuno izbeći bolove u leđima, uticati na psihofizički balans i omogućiti sebi pravo uživanje i relaksaciju. Nakon tretmana bićete zadovoljnije, opuštenije i odmornije, a to će svakako pozitivno delovati i na Vaš san. Masaža ima delotvorno dejstvo i na bebu, tako da je već u stomaku navikavate na lepe stvari.

Od izuzetnog je značaja sticanje povrenja između klijentkinje i terapeuta, tako da se trudnica ne ustručava da nam ukaže ukoliko joj nešto ne prija. Masaža traje 45 minuta, radi se u udobnom položaju za trudnicu i obuhvata masažu lica, glave i celog tela.

VAŽNO! Masažu trudnica mogu da izvode isključivo fizioterapeuti, jer masaža trudnica u medicinskoj nomenklaturi  spada u grupu rizičnih masaža!

 

Ivana Kovačević, strukovni fizioterapeut

Harmony centar za masažu

Podelite Na Društvenim Mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *