KAKO ODREDITI POL BEBE

 • 0 comments

ZNACI KOJI VAM GOVORE DA ČEKATE DEČAKA

 

Bili ste kod svog ginekologa na ultrazvučnom pregledu i lekar nije mogao da odredi pol bebe jer je beba okrenuta leđima, prekrstila noge, drži ruke između nogu… Čuli ste da je beba dobro, ali Vas i dalje muči to što niste saznali pol! Ipak, treba polako pripremati stvari, opremiti sobu, smisliti ime…ali to nikako neće moći dok se ne saznate da li ćete dobiti dečaka ili devojčicu.

Davne 2008. godine radila sam noćnu smenu u porodilištu. Bila sam trudna oko 20 nedelja i stomak je polako počeo da raste. Dok sam prolazila hodnikom, jedna divna, veoma iskusna medicinska sestra me je sa osmehom pogledala i rekla:“Ti nosiš jednog batu u stomaku!“ Bila sam zaprepašćena, jer je to bila istina. Tada mi je objasnila da postoji nekoliko stvari na osnovu kojih i bez ultrazvučnog pregleda može da se zna kog je pola beba.

Navešću Vam simptome na osnovu kojih možete da saznate kog je pola Vaša beba.

 1. Srčana frekvencija

Postoje medicinski dokazi da se broj srčanih otkucaja razlikuje kod dečaka i devojčice.  Ako ne prelazi 140 otkucaja u minuti, budite sigurni da je dečak!

 1. Boja urina

Ako nosite dečaka, Vaš urin je tamne boje.

 1. Kosa

Kosa Vam veoma brzo raste, bujna je i sjajna?! Čestitam, dobićete dečaka.

 1. Jutarnja mučnina

Većina žena u trudnoći ima ovaj problem! Hormonske promene mogu da budu veoma teške za žene kada se one suočavaju sa problemima oko unošenja, ali i zadržavanja hrane u organizmu. Ako nemate problem sa jutarnjom mučninom onda je to još jedan znak da čekate dečaka.

 1. Hladne ruke i stopala

Ovaj znak se javlja veom rano u trudnoći i odličan je pokazatelj kog je pola beba.

 1. Veličina grudi

Grudi se uvećavaju jer se razvijaju mlečne žlezde za proizvodnju mleka. Još jedan od neverovatnih pokazatelja je veličina grudi i to ne obe nego desne dojke koja je evidentno veća od leve. Znači, dečak!

 1. Pozicija tela u snu

U poodmakloj trudnoći san se pretvara u noćnu moru. Zbog ograničene pokretljivosti, trudnice su prinuđene da zauzimaju položaj koji im često neodgovara. Trudnice koje čekaju dečake noć provode na levoj strani tela.

 1. Želja za hranom

U trudnoći se pojačava osećaj gladi i povećava se potreba za hranom, ali naš pokazatelj je posebna potreba za slanom i kiselom hranom.

 1. Izgled stomaka

Vaš stomak se velikom brzinom uvećava, a Vi se niste ugojili?! Dečak!

 1. Uvećanje telesne mase

Dobijate na težini u trudnoći, ali se samo stomak uvećava, gotovo smo sigurni da je dečak.

 1. Promene ponašanja

Raspoloženje Vam se menja iz časa u čas, to je sve zbog disbalansa hormona. Ako ste u toku trudnoće hrabri i agresivni, to je zbog povećane količine testosterona, ali i zbog toga što čekate dečaka.

 1. Akne

Koža u trudnoći se menja i dobija sjaj. Ako se naglo pojave akne, to je još jedan znak.

 1. Suva kože

Izrazito suva koža na ekstremitetima je specifična za trudnice koje čekaju dečake.

 1. Tamna linija na stomaku

Ova linija se javlja u trudnoći, tamna je, ali kasnije izbledi i dobija naziv linea alba. Utvrđeno je da kod trudnica koje nose dečake linea nigra se pruža od karične kosti pa sve do dijafragme.

 

Svi ovi znaci su zanimljivi i treba razmisliti o njima, ali jedino ammniocenteza, prenatalni test i ultrazvučni pregled mogu da gotovo sa 100% sigurnošću utvrde pol bebe.

Podelite Na Društvenim Mrežama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *